Desire Pool

Desire Resort vs. Desire Pearl

Welk hotel is het meest geschikt voor mij?

Desire Resort Insider

Klantenservice

+49 30 340 92 963

Maandag - Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdagg 09:00 - 15:30
Zaterdag - Zondag Gesloten

Temptation Cancun

Temptation Cancun

Waarin verschilt het Desire Resort van het Desire Pearl Resort?

Beide hotels volgen hetzelfde concept, met name het mogelijk maken om erotische fantasieën op vakantie te beleven, ongeacht of dit als koppel dan wel met andere koppels gebeurt. Het Desire Resort werd meer dan 15 jaar geleden geopend.

Op 30 maart 2012 volgde het strandhotel Desire Pearl , dat zich op slechts 11 kilometer van het Desire Resort bevindt, net als het Riviera Maya. Met 84 kamers en suites is het Desire Pearl Resort wat kleiner dan het zusterhotel dat met 112 kamers uitgerust is. Naar faciliteiten toe zijn de hotels vrij gelijkaardig en ze verschillen dan ook eerder naar inrichting.

Kamers Desire Resort

Desire Resort Passion Suite

Het Desire Resort heeft de plattegrond van een klein dorp waar de huizen nooit meer dan één etage boven het gelijkvloers hebben. De 112 kamers hebben tuin- zwembad- of zeezicht. De gast moet in de kamers het balkon en het terras delen met andere gasten. De Superior kamers hebben geen balkon en geen terras. De kamers hebben afhankelijk van de categorie een oppervlakte van 24 m² tot 49 m². Klanten kunnen uit 7 kamercategorieën kiezen.

Kamers Desire Pearl Resort

Desire Pearl Penthouse Suite

In het Desire Pearl Resort zijn alle kamers op de zee gericht, de gebouwen hebben 4 verdiepingen en elke kamer heeft een eigen balkon of een eigen terras. De meeste kamers hebben zeezicht. Er zijn wel een aantal kamers, gelegen op het gelijkvloers, waar het zicht op zee beperkt wordt door de Jacuzzi Lounge of waar de zee slechts deels zichtbaar is.

Andrea

Onze mening

Boek niet in het Desire Resort vanwege de kamers!
Wanneer u graag veel tijd doorbrengt op uw kamer bevelen we u het Desire Pearl Resort aan. In het Desire Resort raden we de Superior Garden kamers aan, de Passion Suite en de Desire Suite. Vermijd de kamers in gebouw 10 wanneer u vooral rust zoekt.

De kamers in het Desire Pearl Resort hebben elk een eigen terras of balkon. De Mastersuite met plonsbad kunnen we u helaas niet aanbevelen aangezien deze kamercategorie bij al onze bezoeken al tegengevallen is. De mooiste kamers zijn de Penthouse Suites. Een Oceanfront kamer is echter meer dan voldoende wanneer u de meeste tijd buiten de kamers doorbrengt. Wanneer u rust zoekt vermijdt u best de kamers in de omgeving van de Jacuzzi Lounge.

Jacuzzi Lounge Desire Resort

Jacuzzi Lounge Desire Resort

In beide hotels is er een Jacuzzi Lounge voor intieme en entertainende uurtjes. Beide lounges zijn enkel voor koppels voorbehouden

De Jacuzzi Lounge in het Desire Resort is een hotspot voor gasten vanaf de vroege namiddag tot in de vroege uurtjes, soms tot ergernis van andere gasten die zich in de nabijgelegen kamers bevinden. In het Desire Resort bevindt de Jacuzzi Lounge zich op het dak van gebouw 10. Van hieruit heeft u een fantastisch uitzicht over de nabije omgeving en over de Riviera Maya.

Een swim-up bar behoren net zoals sanitaire voorzieningen, strandbedden en opbergvakjes tot de standaarduitrusting van de lounge. De strandbedden die wat apart staan zorgen voor een intieme sfeer.

Jacuzzi Lounge Desire Pearl Resort

Jacuzzi Lounge Desire Pearl

In het Desire Pearl Resort is de Jacuzzi Lounge opvallend, stijlrijk en wat groter dan de Lounge in het Desire Resort.

Ook de Jacuzzi Lounge in het Pearl is een hotspot voor gasten die graag feesten, ook hier begint het feest van in de vroege namiddag tot in de vroege ochtenduren. Er kan hierdoor geluidsoverlast ontstaan in de kamers die zich in de onmiddellijke nabijheid bevinden van deze lounge. Een swim-up bar horen net als sanitaire voorzieningen, strandbedden en opbergvakken tot de standaarduitrusting van de lounge. Rondom de lounge kan je mooie strandbedden terugvinden.

Andrea

Onze mening

Beide Jacuzzi Lounges hebben iets. Die in het Desire Pearl is zeer stijlvol en groot. De Jacuzzi Lounge in het Desire Resort bevindt zich op het dak van gebouw 10 met een geweldig uitzicht. Beide Lounges hebben een swim-up bar. Het uitzicht vanuit de Jacuzzi Lounge in het Desire Resort is natuurlijk beter, maar wie heeft er een uitzicht echt nodig in de Jacuzzi Lounge. Vermijd de kamers onder de Jacuzzi Lounge in het Desire Resort (Gebouw 10). Een gelijkspel Update 24.08.2017 waarschijnlijk vind ik de Jacuzzi Lounge in het Desire Pearl toch wat leuker dan die in het Desire Resort.

Het zwembad in het Desire Resort

Desire Resort Pool

De zwembaden in beide hotels werden enkele jaren geleden vernieuwd en zijn nu verwarmd. Zetels en strandbedden zijn aan het zwembad in voldoende grote aantallen te vinden. Het zwembad is hier weliswaar wat kleiner, maar wel dieper. De opgestelde zonneschermen beschermen de gasten tegen de sterke zonnestralen rond het middaguur.
Het zwembad in het Desire Resort wordt in de namiddag vaak voor animatie gebruikt. De zonneligstoelen en de 26 strandbedden staan hier dicht bij elkaar, helemaal anders dan in het Desire Pearl Resort. Niet ver verwijderd van het zwembad bevindt zich rechts van het Suki restaurant een rokershoek met een zithoek en bistrotafel met stellen, om de gasten aan het zwembad niet met het roken te storen.

Het Desire Pearl zwembad

Desire Pearl Pool

Het zwembad in het Desire Pearl Resort is duidelijk een stuk langer, maar zeker niet erg diep (ca 1,20m). Slechts 1 zijde van het zwembad is verwarmd, het andere gedeelte wordt niet verwarmd. Beide delen van het zwembad zijn afgescheiden van elkaar door een kleine muur. Het verwarmde gedeelte van het zwembad ligt aan de swim-up bar.

Ligstoelen om te zonnen en ook zonneschermen zijn hier ruim voldoende beschikbaar. De strandbedden zijn aan een rustigere kant van het zwembad opgesteld, aan het niet-verwarmde gedeelte van het zwembad. Voor alle rokers, zowel aan het strand als aan het zwembad werd er ook hier een rokershoek ingericht om de niet-rokende gasten niet te storen.

Andrea

Onze mening

We vinden het zwembad in het Desire Pearl beter. Het is weliswaar niet erg diep maar wel zeer groot. Zelfs tijdens de animatie is er nog ruim voldoende ruimte om te zwemmen en ook als u rust zoekt kan u hier terecht. Het zwembad, met zicht op het strand, is omringd met palmen, iets wat in het Desire Resort niet het geval is. Voor ons een duidelijk pluspunt voor het zwembad in het Desire Pearl.

Het strand in het Desire Resort

Desire Resort zandstrand

Het zandstrand heeft alles wat men kan wensen tijdens een strandvakantie. Strandstoelen, zonnebedden en een eerste klasse strandservice door “Africa” en haar collega’s. De strandbedden en zonnebedden worden uitgewisseld. De toegang tot de zee is vlak en enkel wat zeewier kan het zwemgenot lichtjes verstoren. Enkel naar zonneschermen of parasols is het vergeefs zoeken. Enkel de strandbedden bieden ’s morgens en in de laatste namiddag bescherming tegen de zon. Uiteraard kan u hier zowel naakt als gekleed terecht. Lange strandwandelingen zijn mogelijk. Opgelet, het strand is een publieke zone, erotische contacten zijn niet toegestaan.

Het strand in het Desire Pearl

Desire Pearl Resort Beach

Het zandstrand is net zoals in het Desire Resort een kleding-optioneel strand (zowel naakt als met kleding is toegestaan), het strand is hier wel wat langer. De palmbomen en de zonneschermen beschermen de bezoekers tegen de zon. Ook hier zijn er ruim voldoende zonnebedden en strandbedden beschikbaar, ze kunnen gratis door alle gasten gebruikt worden. Het vriendelijke strandpersoneel serveert ook hier koele dranken gedurende de dag. De toegang tot de zee is vlak en lange strandwandelingen zijn hier ook mogelijk. Ook hier dient u in het achterhoofd te houden dat het strand publiek domein is.

Andrea

Onze mening

Het strand in het Desire Pearl is wondermooi, omringd door palmbomen, zonneschermen en strandbedden, net zoals men het zich in de Caraïben voorstelt. De volledige Maya Riviera heeft echter te maken met het feit dat de combinatie van stromingen en getijden zand op het strand achterlaat. Terwijl het strand het eerste jaar nog erg breed was, was dit één jaar later al een stuk smaller geworden en het is erg lastig om dit aan te pakken. In het Desire Resort werd om die reden een kunstmatig rif aangelegd, dit lost het probleem gedeeltelijk op. Veel klanten klagen in beide hotels over het aanspoelend zeewier dat moeilijk te verwijderen is en door de kracht van de natuur ook snel weer terugkeert. Tegen de natuur is de mens niet opgewassen! Het zeewier dient nu eenmaal als bescherming tegen erosie. Wie het Caraïbische strandgevoel zoekt zal het Desire Pearl verkiezen. Dit is ook voor ons een duidelijk pluspunt voor het strand in het Desire Pearl.

Eten in het Desire Resort

Desire Resort Bufettrestaurant

Het verschil in eten tussen de twee hotels kan moeilijk groter zijn. De gerechten in het Desire Resort zijn op het vlak van bereiding wat standvastiger dan in het zusterhotel Pearl. Op kwaliteit en versheid wordt in alle restaurants sterk gelet. Een echte topper is hier al sinds jaren het Aziatische restaurant Suki. Een tafel tijdens het avondeten is dan ook niet altijd even makkelijk te bekomen. In het Tentazione vinden wisselende thema-avonden plaats, die in buffetvorm aangeboden worden. Voor het hogere genot bezoekt met best het speciale restaurant Sahló.

Eten in het Desire Pearl

Desire Pearl Dining

Wie houdt van de fusionkeuken of van het eten à la carte boekt best een verblijf in het Desire Pearl Resort. De keuze is echter zeker niet beperkt en verbindt de smaken uit verschillende landen met elkaar. Kwaliteit en versheid zijn ook hier het hoogste goed. ’s Middags kan men terecht aan het buffet of kan men zijn keuze maken op de kaart. De uitrusting van het restaurant Pearl is zeker niet alledaags en echt heel opmerkelijk. Van avondeten wordt er een echt feest gemaakt waar je meerdere uren van kan genieten. In restaurant Aphrodite worden ook culinaire hoogstandjes gepresenteerd maar de combinaties zijn meer traditioneel.

Andrea

Onze mening

We zijn niet zo’n fans van het eten in het Desire Pearl in vergelijking met de restaurants in het Desire Resort. In het Desire Pearl wordt er veel “Gourmet” geserveerd, wie meer houdt van een eenvoudigere international keuken zal een voorkeur hebben voor het eten in het Desire Resort. Desalniettemin eten we in het Desire Pearl niet minder :). Voor ons een duidelijk pluspunt voor het Desire Resort.

SPA in het Desire Resort

Spa Desire Resort

De spa’s in beide hotels zijn aan te bevelen en een echte oase van ontspanning en rust. In de laatste jaren hebben we onszelf heen en weer laten masseren en we waren telkens tevreden. Over de kwaliteit van de massages valt er geen slecht woord te zeggen. In de spa kunnen naast de sanitaire voorzieningen ook de opbergvakken gebruikt worden wanneer de afreis bijvoorbeeld pas in de late namiddag of avond plaatsvindt.
Een duidelijk gelijkspel.

SPA in het Desire Resort

Spa Desire Pearl

De spa is sfeervol uitgerust met een sauna en een kleine whirlpool die volledig gratis gebruikt kunnen worden. Het professionele personeel doet alle mogelijke moeite om tegemoet te komen aan de wensen van de gasten en ze een topdag te bezorgen. Een verschil in kwaliteit of voorzieningen is er niet. Ook hier kunnen zowel de sanitaire voorzieningen als de opbergvakken gebruikt worden wanneer de afreis pas later in de dag plaatsvindt.
Ook hier een duidelijk gelijkspel.

Events en thema-avonden

Events en thema-avonden

De events of optredens zijn nagenoeg identiek in beide hotels. Afhankelijk van de weersomstandigheden vinden ze buiten in de hotellobby dan wel in de discotheek plaats. In het algemeen wordt het steeds moeilijk om steeds nieuwe evenementen te blijven verzinnen. Na 15 jaar komt het dan ook wel eens voor dat events uit het verleden herhaald worden. Geregeld worden er nieuwe entertainers gezocht om in beide hotels voor de nodige afwisseling te zorgen.
Hoe dan ook een duidelijk gelijkspel.

Prijzen / Kortingen

Prijzen / Kortingen

Het volledig in Mexicaanse stijl ingerichte Desire Pearl Resort is wat duurder dan het Desire Resort, maar het heeft dan ook de naam om het meer luxueuzere hotel te zijn. Er worden echter in beide hotels kortingen in de vorm van gratis nachten of kortingen tot 35% aangeboden. Om die reden is het zeker interessant om zich daarover te laten informeren. Deze kortingen worden zelden in de maanden februari, maart, april en mei aangeboden. In deze periode boeken en reizen de meeste gasten wat kortingsacties overbodig maakt. In deze periode kan je enkel gebruik maken van de vroegboekkortingen (11 – 6 maanden voor verblijf boeken).

Andrea

Onze mening

In de regel wordt er een goed entertainmentprogramma voor de gasten samengesteld. Veel gasten kunnen zich verkleden of aan wedstrijden deelnemen. Wie daar geen zin in heeft kan ook gerust als toeschouwer erbij zijn. Voor een goede sfeer is het natuurlijk leuk als iedereen zich volgens het thema van de avond kleedt.

Op het vlak van de prijzen is er weinig verschil tussen de hotels maar het loont uiteraard altijd om te vergelijken.
Ook hier een gelijkspel.

Service

Desire Service

Het servicepersoneel in het Desire Pearl is op geen enkele manier van mindere kwaliteit dan dat in het Desire Resort. In de eerste twee jaren na de heropening van het Desire Pearl Resort waren er opstartmoeilijkheden die intussen opgelost zijn. Helaas zijn er heel wat Amerikanen die het personeel een fooi geven voor de minste prestatie die geleverd wordt wat soms valse verwachtingen oplevert dat ze hierdoor bevoordeeld gaan worden. De service is één van de grote troeven van beide hotels. Aangezien er nauwelijks serviceverschillen zijn kiezen we ook hier voor een gelijkspel.

Gasten in het Desire Resort en in het Desire Pearl Resort

Gasten in het Desire Resort en in het Desire Pearl Resort

Ook de doelgroep van beide hotels is in de afgelopen jaren veranderd. Vroeger trof men meer swingerkoppels aan in het Desire Resort maar intussen is dat veranderd waardoor er nu voornamelijk koppels met interesse voor erotiek naar het hotel komen. Er zijn zeker ook nog swingers maar de meesten komen samen met vrienden naar hotel om samen mooie tijden te beleven.

In het Desire Pearl Resort waren er reeds vanaf het begin voornamelijk koppels met interesse voor erotiek die genieten van al het entertainment of nieuwe vrienden willen leren kennen. Uiteraard is het niet uit te sluiten dat ook vandaag koppels met gelijkaardig interesses voor erotische avonturen met elkaar meegaan. Alle voorzieningen hiervoor zijn aanwezig.

De gemiddelde leeftijd van de gasten varieert continu maar gemiddeld genomen kunnen we stellen dat de leeftijd in het Desire Pearl Resort gemiddeld wat hoger ligt. Al zijn er natuurlijk ook uitzonderingen op de regel. Dit is niet onlogisch aangezien de kamerprijzen voor het jongere publiek toch wel aan de hoge kant zijn. De gemiddelde leeftijd van de gasten ligt in het Desire Resort tussen 30 en 65 jaar en in het Desire Pearl Resort tussen 45 en 65 jaar. In het Desire Pearl is het doorgaans dan ook wat rustiger dan in het Desire Resort.

Andrea

Samenvattend

Wanneer u wat meer rust wil dan kiest u best voor het Desire Pearl. Ook al is het publiek een tikje ouder, plezier en entertainment zal u ook hier zeker niet te kort komen.

We kennen beide hotel erg goed en bezoeken ze regelmatig. Voor ons heeft het Desire Resort een mooiere prikkelende stemming dan het Desire Pearl Resort. Dit wordt mee verklaard door de structuur van het hotel.

In het Desire Pearl kan men, wanneer men het wenst, rustig de vakantie doorbrengen met de eigen partner zonder al te veel contact met andere koppels. Het eten vinden we in het Desire Pearl Resort wat beter maar wie houdt van eenvoudig eten zal dan weer in het Desire Resort meer tevreden zijn. Met betrekking tot de kamers is het Desire Pearl in het voordeel, de kamers zijn er groter, hebben een balkon of terras en meestal is er een zeezicht.

De sfeer in beide hotels is vergelijkbaar. De animatie aan de zwembaden zijn zeker interessant maar de luide muziek vinden we eerder storend.

Wanneer u niet zeker bent welk hotel nu het beste is geven we u de raad om uw vakantie in twee te verdelen en in beide hotels te verblijven.

Deze informatie is voor het laatst geactualiseerd op 24 november 2017.

  • Logo Desire Riviera Maya Resort
  • Logo Temptation Cancun Resort
  • Desire Pearl Resort